Over mij

Op zoek naar meubels

In de “goeie ouwe tijd” (zo rond 1980) was het leuk om langs het grofvuil te slenteren op zoek naar tafels, stoelen, hout. Toen zetten nog hele wijken tegelijk op dinsdagavond de grote spullen voor het grofvuil aan de straat. Je kon er je hele huisraad uit samenstellen. Dat deed ik dan ook.

Mooie tafel

Het eerste mooie meubel dat ik kócht was een prachtige tafel van Pink. Die tafel ging wonderwel goed samen met mijn ouwe zooi. Ik vind het nog steeds prettig om goed gemaakte, goed ontworpen spullen te combineren met zeg maar “ouwe rommel”.

Tafels, kasten, ipadstandaards, handvatjes…

Inmiddels, jaren later, maak ik zelf tafels, kasten, doosjes, ipadstandaards, enz. Natuurlijk moeten ze mooi zijn, maar ook praktisch, sterk en vindingrijk. Vaak probeer ik een meubel iets exta’s mee te geven, bijvoorbeeld door voor mijn kasten steeds weer andere handvatjes te bedenken, om daarmee de kast helemaal “af” te maken. Het extra kan ook een mooie houtsoort zijn, verwerkt als tafelblad of als paneel in een kastdeur.

Decoratieschilderen

Wat ook heel leuk is, en daar wil ik meer van gaan doen, is de combinatie van echt hout en nepmarmer. Denk aan bijvoorbeeld gemarmerde panelen in een kast, een gemarmerd tafelblad op een houten onderstel. Nepmarmer is een heel oneerbiedige benaming voor een geschilderde imitatie van echt marmer, het is een ambacht dat een hoge mate van kundigheid vereist om een mooi resultaat te bereiken en daarmee de toeschouwer om de tuin te leiden.
Marmerimitatie (decoratieschilderen) wordt ook veel gebruikt voor schouwen en lambrizeringen. Ook daarvoor kunt u bij mij terecht.

Tweede leven

Soms ben je gehecht aan een meubel, maar er moet toch iets aan gebeuren. Doe het meubel niet zomaar weg, misschien bestaat er een oplossing voor het probleem. Ik geef het meubelstuk graag een tweede leven.

Opleiding

– afgestudeerd aan de academie voor beeldende kunsten Academie Minerva te Groningen
– diverse cursussen in marmerimitatie bij Kunst en Ambacht te Noordbroek
– masterclass in hout- en marmerimitatie in het decoratieatelier van Michiel van de Laar te Vught. Beoordeeld met een gouden medaille
– meerdere timmercursussen bij de stadswerkplaats te Groningen