Boekenkast in meerdere delen

Overleg met de klant

Aan deze boekenkast werden steeds nieuwe onderdelen toegevoegd, totdat de kast uiteindelijk de beoogde omvang had.  Er is wel een nadeel aan deze manier van werken, omdat de nieuw toegevoegde delen (nog) niet dezelfde verkleuring hebben als de oudere. Maar dat komt vanzelf.

De lades moesten geschikt zijn om er zowel cd’s als video’s in te plaatsen. Dus maakte ik een lade-indeling die flexibel is en zowel geschikt voor het ene als voor het andere doel.
De plank waar de tv op staat is aangepast aan de vorm van de tv-voet. Hetzelfde geldt voor de plank waar de stereotoren op staat.
We hadden veel overleg.

Essen, olijfessen, wengé

De boekenkast is gemaakt van essenhout, dat is een lichtgekleurde houtsoort.
In oudere bomen (vanaf een jaar of 60) vind je in het midden van de stam fraai getekend hout. Dit heet olijfessen en het is heel bijzonder van tekening. Daarom gebruikte ik het voor de ladefronten en de kastdeurtjes.
Het donkere streepje is wengé en ingelegd in de rand van de kast en in de handvatten.

Bovenlicht

In de smallere kast zijn de houten planken deels vervangen door glazen schapjes. Op het bovenste schapje komt de vaas prima tot zijn recht, uitgelicht door ledlampjes die boven in de kast zijn geplaatst, onzichtbaar vanaf de voorkant.

Telefoon- en routerkastje

Als laatste onderdeel wordt het telefoon- en routerkastje toegevoegd. Bovenin komt een glasplaatje te liggen, waardoor de bovenste la een soort uitstalkastje is geworden.

Gegevens

Hoogte 265 cm
Elke kast bestaat uit 2 delen
Breedte 3×90 en 1×50 cm
Diepte onder 40 cm, boven 30 cm
Materiaal kast essen, inleg wengé
Achterwand populier
Afwerking was